Σπαγγέτι με στήθος κοτόπουλου

Υλικά

στήθη κοτόπουλου: 2 χωρίς πέτσα και κόκαλα, κομμένα σε κυβάκια
σπαγγέτι: 500 γρ.

λεμόνι: 1/2, ο χυμός
ντοματίνια: 400 γρ. λιωμένα στο μπλέντερ (χωρίς φλούδες και σπόρους)
βούτυρο: 3 κουταλιές
ελαιόλαδο: 2 κουταλιές της σούπας
κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
πιπεριά κόκκινη: 1 ψιλοκομμένη
άνηθος: 2 κουταλιές της σούπας
αλάτι: όσο θέλετε
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
ζάχαρη: λίγη
ροκφόρ ή μπλε τυρί: 80 γρ. λιωμένο με πιρούνι

Εκτέλεση

Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα ντοματίνια.
 Στο μεταξύ ζεσταίνετε το βούτυρο με το λάδι σε αντικολλητικό κατσαρολάκι και σοτάρετε τα κυβάκια κοτόπουλου με τα κρεμμύδια για 6’ - 7’.
 Κατόπιν ρίχνετε τα πολτοποιημένα ντοματίνια και την πιπεριά, περιχύνετε με το λεμόνι, προσθέτετε λίγη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και σιγοβράζετε για 30’.
Βράζετε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Προσθέτετε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο το ροκφόρ και τον άνηθο και βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα ελαφρά.
 Για να σερβίρετε, ρίχνετε στα ζυμαρικά τη σάλτσα, το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.


πηγή:icookgreek.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις